Ministrul Sănătăţii, despre criza legată de lipsa medicamentului Siofor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că autorităţile din domeniul sănătăţii au primit asigurări că până la sfârşitul acestui an producătorul medicamentului Siofor, folosit de către persoanele diagnosticate cu diabet, va livra cantităţi mai mari către piaţa românească. Tătaru menţionează că există alte cinci medicamente care sunt alternative pentru Siofor.

„Sioforul, ca şi medicament, deşi avem alternative la el în acest moment, încă cinci alternative, dar pacientul s-a obişnuit cu Sioforul, nu are efecte secundare. Noi am făcut o informare vis-a-vis de acest medicament şi alternativele la acest medicament, dar în acelaşi timp am vorbit şi cu firmele producătoare să aducem acel medicament, Siofor, cu care pacientul este obişnuit şi nu are, poate, efectele secundare pe care, poate, le are la alternative. Am fost asiguraţi că în luna noiembrie şi în luna decembrie firma producătoare ne va aduce cantităţi crescute. Dar în acelaşi timp îndemn şi distribuitorii ca pentru cantităţile care ajung în ţară să ajungă, totuşi, la toate farmaciile cu circuit deschis pentru a putea ajunge şi la pacientul care este obişnuit să meargă la farmacia lui să-şi ia acele medicamente şi să nu fie nevoit să-şi facă acele stocuri, de teama că nu le va mai avea”, a declarat Tătaru, luni seara, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Ministrul Sănătăţii a precizat că actualele „disfuncţionalităţi” sau „sincope” s-au manifestat la Siofor, la fel ca şi la Euthyrox, „la nivel de distribuţie, la nivel de distribuţie în farmacii şi, nu în cele din urmă, ce e mai important, la pacient”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *