Ministrul Sănătăţii: Nu trebuie declarată stare de epidemie gripală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că “în niciun caz” nu trebuie declarată stare de epidemie din cauza deceselor cauzate de gripă, deoarece numărul acestora nu este “peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat”.

„În niciun caz. Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat. Din această săptămână, numărul cazurilor va fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată”, a spus Sorin Pintea, joi, întrebată dacă nu ar trebui declarată stare de epidemie din cauza numărului mare de decese provocate de gripă.

Ea a spus că abia în urmă cu două săptămâni a fost depăşit nivelul minim prognozat.

„Nivelul maxim nu a fost atins niciodată în această perioadă. Este, într-adevăr, trist că au murit totuşi 47 de oameni, dar suntem în limitele aşteptate”, a afirmat Sorina Pintea.

Numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns la aproape 800, la nivel naţional, cu 47 de decese, în timp ce numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *