Ministrul Sănătăţii s-a vaccinat antigripal la Forumul Pro-Imunizare: Legea vaccinării nu este despre obligativitate, ci despre copiii noştri

Ministrul Sănătăţii Florin Bodog şi viceprim-ministrul Marcel Ciolacu s-au vaccinat antigripal miercuri, la Forumul Pro-Imunizare, care are loc la Palatul Parlamentului, pentru a da un exemplu şi pentru a-i îndemna pe părinţi să-şi vaccineze copiii. „Vorbim de vaccinurile din schema obligatorie de vaccinare”, a declarat ministrul Sănătăţii, afirmând că „legea vaccinării nu este despre obligativitate, ci despre copiii noştri”.

În cursul zilei de marţi, prima tranşă de vaccinuri gripale au ajuns în România, potrivit lui Florin Bodog.

„Prima tranşă va fi de 20.000 de doze, fiind distribuite direct la Direcţiile de Sănătate Publică, nu se vor mai opri nicăieri, şi când vom semna contractul pentru întreaga cantitate de vaccin ele vor fi transmise ca până acum”, a transmis ministrul.

„Legea vaccinării este o lege pentru copii, pentru protecţia copiilor, este o lege pentru prevenirea bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România şi a stării de sănătate a naţiunii”, a afirmat Florin Bodog, care a transmis deja indicaţii la Direcţiile de Sănătate Publică pentru ca dozele să fie distribuite cât mai repede, iar prima fază de vaccinare va include personalul medical şi pacienţii cu risc.

Peste un milion de doze de vaccin antigripal vor fi achiziţionate anul acesta, cantitate care va asigura necesarul. „În fiecare an a fost achiziţionată aceeaşi cantitate”, a precizat ministrul.

„Se lucrează la normele de aplicare, practic nu vom aştepta ca legea să îşi facă tot parcursul, noi vom fi cu normele de aplicare pregătite, cu toate că iniţial în lege era prevăzut un alt termen de aplicare colegii de la comisia de sănătate l-au scos (…) au dinamizat mult lucrurile”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, întrebat dacă este prea devreme ca cei responsabili să se axeze pe normele de aplicare a legii vaccinării.

Florian Bodog a afirmat că  legea vaccinării aduce modificări şi în buget, „pozitive pentru Ministerul Sănătăţii”.

„Legea nu este despre obligativitate, este despre copiii noştri. Am făcut această lege pentru a ne proteja copiii, pentru a ne proteja starea de sănătate a naţiei, viitorul. Am două fete şi amândouă sunt vaccinate la zi şi au făcut şi vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere că această parte a sistemului de sănătate este foarte importantă şi are rolul ei”, a subliniat Florin Bodog în deschiderea Forumului Naţional Pro-Imunizare, care are loc miercuri la Palatul Parlamentului.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *