Ministrul Transporturilor: Vom începe să montăm noi sisteme de protecţie a călătorilor în staţiile de metrou începând din trimestrul al doilea al anului viitor

Noile sisteme de protecţie a călătorilor vor începe să fie montate în staţiile de metrou din trimestrul al doilea al anului viitor, construcţia lor urmând a fi finanţată din fonduri europene, acest proiect fiind o prioritate urgentă având în vedere ultimele evenimente, a declarat joi ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în cadrul dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, existând iniţial suspiciunea că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta. Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

La scurt timp, în mediul online a apărut o petiţie privind montarea unor „scuturi anti-suicid” în staţiile de metrou şi au fost transmise mai multe sesizări municipalităţii. Stroe a subliniat că acest proiect este o preocupare urgentă a ministerului.

”Am avut o discuţie foarte aplicată cu conducerea Metrorex. Am vorbit nu numai despre măsuri pasive de securitate, precum camerele de luat vederi, dar şi despre măsuri proactive. Am stabilit să mărim numărul de patrule în staţiile de metrou care să vegheze la siguranţa cetăţenilor. Am luat în discuţie şi acest sistem de protecţie. (…) Vom identifica ca şi finanţare fonduri europene nerambursabile. Este o preocupare foarte urgentă. (…) În cursul acestei săptămâni vom prezenta suma de care avem nevoie. Estimez că din trimestrul al doilea al anului viitor vom începe să le montăm”, a afirmat Stroe.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus joi că susţine măsura montării unor panouri de siguranţă în staţiile de metrou şi că va discuta cu ministrul Transporturilor despre acest lucru.

Ea a precizat că va transmite Ministerului Transporturilor toate sesizările în acest sens făcute de cetăţeni la municipalitate, întrucât Metrorex se află în subordinea ministerului, nu a primăriei, deci nu se poate ocupa de implementarea acestei măsuri.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *