Minori surprinși la furat de polițiștii hunedoreni

În data de 14.09.2018, în jurul orei  23.40, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de un martor ocular despre faptul că trei persoane încearcă să forţeze sistemul de închidere al unui  autoturism parcat pe strada Avram Iancu, din municipiul Hunedoara.

La vederea poliţiştilor, cei trei indivizi (identificaţi ulterior ca fiind trei minori din municipiul Hunedoara, în vârstă de 13, 14 şi 17 ani) au încercat să fugă, însă au fost prinşi de poliţişti, care au fost sprijiniţi de un coleg, agent de poliţie, aflat în timpul liber.

Patrulele de siguranță publică deplasate la fața locului au identificat 4 autoturisme care prezentau urme de forțare (la nivelul butucului de închidere), însă, din interiorul cărora nu au fost sustrase bunuri.

Asupra celor trei minori au fost găsite o pereche de mănuși din material sintetic, șurubelnițe și chei auto, folosite la comiterea faptelor.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că minorii au mai comis alte trei fapte de furt calificat din autoturisme parcate pe raza municipiului Hunedoara, în noaptea de 12/13.09.2018, când, prin forțarea sistemelor de închidere ale portierelor, au mai pătruns în interiorul a trei autoturisme, din care au sustras diferite bunuri (un seflie-stick, un memory-stick şi chiar o plapumă) – bunuri ce au fost recuperate parţial în cursul cercetărilor.

În cauză, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor 3 minori. 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme:

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.;
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *