Minunățiile din Țara Hațegului, cuprinse într-un film

Un film despre frumusețile din Țara Hațegului a fost lansat în premieră. Mai multe destințații eco-turistice din România vor putea fi vizionate pe canalul de Youtube Descoperă Eco-România.

Sunt filme despre Țara Hațegului – Retezat, Ținutul Zimbrului, Eco Maramureș, Băile Tușnad și împrejurimile, Țara Dornelor, Pădurea Craiului, Colinele Transilvaniei.

„Suntem în acest moment, după un demers de peste cinci ani, în care s-a lucrat profesionist la nivelul fiecărei destinații, pe infrastructură ecoturistică, calitatea serviciilor, informare și semnalizare”, declară Andrei Blumer, președintele Asociației de Ecoturism din România.

Zona Ţara Haţegului – Retezat este singura din România care are pe teritoriul său două situri de importanţă internaţională, recunoscute şi promovate de UNESCO (Rezervaţia Biosferei Retezat şi Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului), trei arii protejate mari (Parcul Naţional Retezat, Parcul Natural Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului şi Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina), dar şi o destinaţie ecoturistică recunoscută la nivel naţional, de către Ministerul Turismului.

Destinaţia ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat este coordonată de către Asociaţia de Turism Retezat – unitate de management.

Programul „Dezvoltarea destinațiilor ecoturistice în România” este o inițiativă comună a Romanian-American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat și este implementat de șapte unități de management de destinație, coordonate de Asociația de Ecoturism din România.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *