Mircea Lucescu este selecționerul naționalei Turciei

Tehnicianul Mircea Lucescu este noul selecţioner al Turciei, el urmând să semneze un contract pe doi ani, cu opţiune pentru încă unul. Lucescu va fi prezentat oficial vineri, a anunţat Federaţia Turcă de Fotbal (TFF).

“Consiliul Director al TFF a ajuns la un acord cu Mircea Lucescu pentru preluarea postului de selecţioner pe 2+1 ani. Ceremonia de semnare a contractului va avea loc vineri, 4 august, la ora 14.30, la baza Hasan Dogan a echipelor naţionale”, este anunţul TFF.

Presa turcă notează că salariul românului va fi de 2,5 milioane de euro/an.

Agenţia turcă Dogan a scris, în urmă cu puţin timp, că Mircea Lucescu este aşteptat în această seară la Istanbul.

Ntvspor.net nota, înainte ca federaţia turcă să facă anunţul cu privire la durata contractului, că preşedintele forului, Yildirim Demiroren, i-a propus lui Lucescu un contract de selecţioner valabil pentru ultimele patru meciuri din grupa I de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Naţionala Turciei se află, cu patru etape înainte de finalul preliminariilor CM, pe locul trei în grupa I, cu 11 puncte, cu două mai puţine decât primele două clasate, Croaţia şi Islanda. Turcia va întâlni Ucraina, în deplasare, la 2 septembrie, Croaţia, acasă, la 5 septembrie, tot acasă Islanda, la 6 octombrie, şi Finlanda, în deplasare, la 9 octombrie.

Mircea Lucescu a mai antrenat în Turcia echipele Galatasaray (2000-2002) şi Beşiktaş (2002-2004).

Lucescu a antrenat ultima dată pe Zenit Sankt Petersburg, echipă de la care a fost demis de curând, după numai un sezon.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *