Pompierii hunedoreni au intervenit în peste 230 de misiuni și intervenții, în doar 3 zile

În intervalul 12-15 august a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara au desfășurat 232 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 168 de astfel de cazuri.

Totodată, echipajele operative au acționat pentru lichidarea a 9 incendii de vegetație uscată, care au afectat peste 26 de hectare de teren, în localitățile Hunedoara, Valea Nandrului, Lăpușnic, Barza, Plopi, Săulești, Bacea, Orăștie și Călan.

În acest sens, pompierii continuă activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea și stingerea incendiilor de vegetație uscată, în aceste zile fiind desfășurate 20 de astfel de informări.

Alte situații de urgență gestionate prompt de către pompierii hunedoreni în perioada minivacanței au fost: 5 accidente rutiere în urma cărora s-au asigurat măsurile specifice de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor, 2 acțiuni de înlăturare a efectelor negative produse pe fondul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din data de 14 august a.c., un incendiu manifestat la o construcție din lemn și 27 intervenții în sprijinul comunității.

Atragem atenția asupra faptului că din cele 10 incendii pentru stingerea cărora forțele ISU Hunedoara au fost solicitate să intervină, 9 au reprezentat arderi necontrolate ale vegetației, având drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise.

De aceea, vă reamintim faptul că în perioadele de secetă prelungită, caniculă sau condiții de vânt, incendierea terenurilor este strict interzisă!

Fiți responsabili!

Protejați-vă viața, bunurile și mediul înconjurător!

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

 

Biroul de relații cu presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *