Modificare importantă pentru cei care au avut Covid-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că certificatul de vindecare pentru COVID este valabil 180 de zile, de la 90 de zile cât era până în prezent, urmând ca această prevedere să vină în concordanţă cu certificatul digital şi cu abordarea europeană în această privinţă.

„Astăzi a fost prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. În cele care au fost aprobate au fost realizate unele modificări pe care le anunţ acum. Poate cea mai importantă modificare îi vizează pe cei care au trecut prin boală. Până acum, noi am mers între 14 – 90 de zile, urmează să fie modificat de 14 la 180 de zile, ca să vină în concordanţă cu OUG privind certificatul digital şi abordarea europeană.”, a declarat Arafat, joi, la finalul şedinţei de Guvern.
El a prezentat şi alte modificări realizate în privinţa prelungirii stării de alertă.

„Activităţile instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii speciale destinate activităţilor cultural-artistice în aer liber se permite până la o mie de persoane, pe scaune. La organizarea de evenimente private, nunţi, botezuri, suprafaţa pe persoană scade de la patru la doi metri ca să fie toate la fel, că aveam unele doi şi unele patru metri, acum o să fie doi metri pătraţi. La organizarea de evenimente private aferente, mesele festive, din nou doi metri în loc de patru. La locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoţitorii să fie vaccinaţi”, a precizat Arafat.

Şeful DSU a mai transmis că la exteriorul restaurantelor nu va mai fi valabilă regula de şase persoane la masă din momentul în care aceasta este eliminată şi în interior.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *