Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au trecut de Parlament

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, următoarele etape fiind controlul de constituţionalitate şi promulgarea. PNL a anunţat deja, încă de marţi, că va sesiza CCR.

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” şi 83 „împotrivă”, iar cel demodificare a Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” şi 81 „împotrivă”.

„Astăzi, o țară întreagă poate vedea parlamentarii care au votat pentru salvarea infractorilor prin modificarea Codului Penal. Au făcut-o împotriva Uniunii Europene, a Comisiei Europene, a Parlamentului European, a Comisiei de la Veneția. Au făcut-o împotriva românilor cinstiți care vor să-și facă un rost în viață prin muncă cinstită.

Totul pentru a-i scăpa de răspundere penală pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și pe acoliții lor din PSD și ALDE. Niciun român nu le-a acordat votul pentru a guverna pentru infractori”, a declarat Raluca Turcan.

Ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă, dat fiind că ordonanţele de urgenţă care ar fi trebuit să pună în acord codurile cu deciziile Curţii Constituţionale nu au fost emise, în pofida anunţului în acest sens făcut de ministrul Justţiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemulţumiri în PSD.

Adoptarea modificărilor coincide cu prezenţa în România a unei delegaţii a Comisiei de la Veneţia, preşedintele Klaus Iohannis anunţându-şi deja intenţia de a aborda acest subiect la întâlnirea cu membrii delegaţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *