Monica Anisie: Mai puţin de 1% dintre elevi, cadre didactice sau personal didactic auxiliar s-au infectat în spaţiul şcolii

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că mai puţin de 1% dintre elevi, cadre didactice sau personal didactic auxiliar s-au infectat în spaţiul şcolii, însă explică faptul că măsura de suspendare a cursurilor faţă în faţă a fost luată pentru că există riscul de infectare în alte locuri, iar sistemul sanitar nu trebuie supraîncărcat.

„Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim şi la sănătatea şi siguranţa copiilor, trebuie să ne gândim şi la sănătatea şi siguranţa părinţilor. Studiile care sunt realizate de către epidemiologi arată că sunt foarte buni transmiţători copiii. La momentul acesta, rata este foarte mică şi am mai spus lucrul acesta, că nu în spaţiul şcolii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afara spaţiului şcolii. Am văzut încă din primele zile de la începutul anului şcolar părinţi care se aflau la porţile şcolilor fără să poarte mască, părinţi care îşi aşteptau copiii sau care veneau să-şi aducă la şcoală copiii. Traficul din marile oraşe, trebuie să îl luăm şi pe acesta în calcul”, a declarat Monica Anisie sâmbătă dimineaţă,  la Pro Tv.

Întrebată care este rata de infectare în şcoli, ministrul a explicat că mai puţin de 1% dintre elevi, profesori sau personalul auxiliar care lucrează în unităţile de învăţământ au fost infectaţi în spaţiul şcolii, dar a subliniat că trebuie luat în calcul faptul că aceştia se pot infecta şi în alte locuri.

„La momentul acesta, sub 1%, din raportările pe care le-am primit noi la Ministerul Educaţiei, rata de infectare pentru elevi şi pentru cadrele didactice, eu mă raportez aici, date primite de la Direcţia de Sănătate Publică. (…) Este important pentru noi toţi ca aceşti copii să rămână sănătoşi, pentru a putea să-şi continue educaţia. Noi trebuie să ne uităm şi la ce se întâmplă în România în ultimele săptămâni. Au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul celor care s-au îmbolnăvit este din ce în ce mai mare. Uitaţi-vă la spitalele, la sistemul medical din România şi trebuie să fim solidari şi cu medicii, pentru că în aceste momente ei trec printr-o perioadă foarte grea. Luăm astfel de măsuri şi anume suspendăm cursurile faţă în faţă în unităţile de învăţământ complementar cu posibilitatea ca activităţile desfăşurate de părinţi să se desfăşoare în regim de telemuncă. Prin urmare, părinţii muncesc de acasă, copiii îşi continuă educaţia de acasă”, a adăugat ministrul Educaţiei Naţionale

În ceea ce priveşte dotările de care dispun cadrele didactice şi elevii pentru a putea să facă online orele de curs, Anisie a arătat că Ministerul Educaţiei a distribuit 64.270 de tablete prin programul „Şcoala de acasă”, iar până la finele săptămânii viitoare alte mii tablete urmează a fi livrate către elevi.

Anisie a menţionat că părinţii, elevii şi profesorii pot găsi pe site-ul educaţiacontinuă.ro materiale şi repere metodologice, dar şi metode de adaptare la predarea online pentru fiecare disciplină şi pentru fiecare clasă.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.