Mormântul “Spre Reamintirea Eroilor”, curățat de voluntari

Mormântul “Spre Reamintirea Eroilor” din cimitirul central din Petrila a fost curățat de voluntari.
Părăsit, năpădit de bălării şi lăsat în uitare, mormântul “Spre Reamintirea Eroilor” a fost descoperit anul trecut în centrul Cimitirului vechi din Petrila de către Societatea Culturală “Condiţia Română”. 

Am invitat atunci, într-o postare pe o reţea cunoscută de socializare, Primăria Oraşului, pentru ca salvarea acestui monument să intre în sfera lor de preocupări. Chiar sugeram că este mai mult decât normal ca depunerile de coroane de Ziua Eroilor să fie făcute în acel loc şi nu la baza unui soclu în care a zăcut zeci de ani Statuia Ostaşului Sovietic. Noi am zis, noi am auzit! Aşa că, din resursele noastre modeste am reuşit să redăm oraşului un monument pe care-l dedicăm adevăraţilor eroi ai oraşului nostru: minerii care şi-au dat viaţa pentru cărbune”, spun cei de la Societatea Culturală Condiția Română.

Astfel, familiile celor decedați sunt așteptați să aprindă, astăzi, o lumânare și la mormântul eroilor, cel care a fost redat comunității de volunari. Ziua morţilor, ziua în care cimitirele din oraş sunt luate cu asalt, iar mormintele se luminează.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *