Moțiunea de cenzură va fi votată miercuri în Parlament

Conducerea Parlamentului a decis, luni, ca moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR să fie supusă votului miercuri.

Premierul Ludovic Orban anunţă că Biroul Permanent Naţional al PNL a decis ca parlamentarii formaţiunii să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură. Totodată, conducerile grupurilor parlamentare au fost mandatate să negocieze cu deputaţi şi senatori, neafiliaţi sau de la alte grupuri politice, pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea.

„Obiectivul fundamental al PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură. De asemenea, am mandatat conducerile grupurilor parlamentare de la Camera Deputaţilor şi de la Senat să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere, de asemenea cu parlamentari, individual, neafiliaţi sau dacă sunt parlamentari aparţinând unor grupuri politice pentru a-i convinge că este extrem de benefic pentru România ca sistemul de algeri a primarilor în două tururi să fie adoptat şi ca atare să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură”, a declarat Orban, luni, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa BPN şi a grupurilor parlamentare ale formaţiunii.

El a reiterat că, potrivit evaluării pe care o are, nu există un număr suficient de parlamentari pentru a asigura reuşita moţiunii.

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, va fi votată miercuri în Parlament.

USR anunţă că parlamentarii formaţiunii vor vota la vedere şi împotriva moţiunii de cenzură depuse de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban.

„Deci nu votăm moţiunea de cenzură, să fie foarte clar, şi votul va fi la vedere, este o decizie clară, fără echivoc”, a explicat Barna.

De asemenea, parlamentarii din Grupului Minoritatilor, alta decât cea maghiara, anunță că nu vor intra în sala în timpul votului, astfel încât PSD nu se va putea baza pe votul acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.