Recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști

 „100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”- PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN CARE SUNT IMPLICAȚI MOTOCICLIȘTI

Motocicliștii sunt mai expuși accidentelor rutiere grave decât conducătorii de autoturisme, deoarece motocicleta nu oferă protecție în caz de impact.

În fiecare an, în sezonul estival, numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, crește. Pentru că  vremea bună încă îmbie la drumeții pe două roți, țineți cont de următoarele:

Recomandări:    

Nu plecați la drum fără echipament de corespunzător. În cazul unui eventual accident rutier, echipamentul poate face diferența între viață și moarte.

Nu circula cu viteză excesivă, în special atunci când carosabilul este umed. Ferește-te de unghiurile moarte și păstrează o distanță sigură față de mașina din față. Atenție la depășire: ea se efectuează numai prin partea stângă! Nu depăși niciodată înainte de a fi sigur că cel pe care îl depășești îți cunoaște intenția.

Din cauza dimensiunilor mai mici decât ale altor vehicule, motocicleta este mai greu de observat de la distanță. Fă-te vizibil purtând echipament de protecție reflectorizant și aprinzând farul. Folosește întotdeauna semnalul de avertizare luminoasă la schimbarea direcției de mers, iar daca duci cu tine încă un pasager, poți folosi chiar mâna ca o măsură de siguranță.  

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *