Municipiul Orăștie, în continuare fără curent electric

Un incendiu la un transformator electric, petrecut vineri, a lăsat municipiul Orăștie fără energie electrică. Surse care doresc să-și păstreze anonimatul afirmă că, foarte probabil, cauza incendiului a fost o suprasarcină, după care au urmat reacții în lanț, ce au dus la deteriorarea cablurilor aeriene și subterane de alimentare cu energie electrică. „În dimineața zilei de sâmbătă, 8 septembrie 2018, peste 4.200 de abonați casnici și industriali nu aveau curent electric. Lucrătorii de la societatea de distribuție a curentului electric caută să localizeze locurile care conduc la această defecțiune regretabilă. Aceștia au dat asigurări că, până în această seară, în jurul orei 19.00, problema va fi remediată, iar eu sper să fie așa. Se sapă în diferite locuri, se repornește furnizarea energiei, însă rețeaua cedează din nou. Este foarte neplăcut. Din fericire, însă, la spital și la distribuția apei nu sunt probleme, acestea fiind legate la o rețea separată. Sper ca această rețea separată să facă față situației, în caz contrar situația putând lua aspecte dramatice. Au fost probleme cu alimentarea cu energie electrică și în comuna Romos, dar acolo lucrurile au intrat în normal, precum și în orașul Geoagiu, situația din această așezare nefiind așa de gravă ca la noi”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie sâmbătă, 8 septembrie, puțin după ora 13.30.

În aceeași seară, la ora 19.00, situația părea să se mai îmbunătățească, fiind puse în funcțiune două linii de înaltă tensiune. La acel moment erau fără curent electric circa 2600 de abonați, reprezentanții primăriei Orăștie sperând ca și pentru aceștia să se remedieze situația în cursul nopții.

Din păcate, lucrurile nu au mers pe cel mai bun făgaș, fiind mult mai grave decât la prima estimare, nici duminică mulți orăștieni nebeneficiind de alimentare cu energie electrică. „Duminică, 9 septembrie, la ora 13.30, peste 1.000 de abonați casnici nu aveau curent în gospodării. Cei de la societatea de distribuiție a energiei electrice nu reușesc să depisteze cauza acestei defecțiuni majore. Se montează generatoare pentru curent, dar, într-un termen optimist, cred că doar în cursul zilei de luni situația va reveni la normal”, a afirmat primarul din Orăștie, Ovidiu Bălan.

Însă nici luni, 10 septembrie, la ora 9.30, lucrurile nu reveniseră la normal. “În cursul nopții au fost montate șase generatoare, iar în această dimineață alte două, dar, din păcate, nu au făcut față, iar situația s-a complicat și mai mult. Astfel, din cele patru unități de învățământ, doar una, respectiv Școala Dominic Stanca, are energie electrică. În plus, a rămas fără curent și Primăria. Din ultimele informații pe care le am sunt pe drum alte patru generatoare, care sunt aduse de la București. Situația începe să devină dramatică de-a dreptul”, a precizat primarul Ovidiu Bălan.

UPDATE, 11 septembrie: În cursul zilei de marți situația se îmbunătățise, deși nu era rezolvată complet, însă măcar s-a ajuns la o concluzie. “Noaptea trecută au fost montate și alte generatoare. Au mai fost înteruperi, dar este ceva mai bine. În această dimineață mai sunt câteva probleme punctuale, dar, în majoritatea cazurilor, curentul electric a revenit. La noi, la Primărie, a fost montat un generator și acesta funcționează. În schimb, însă, este un agent economic, cu peste 1.000 de angajați, la care, deși s-au montat două generatoare, nu se poate lucra pe producție la capacitate maximă. Soluția este una clară: trebuie înlocuite toate firele de curent din oraș”, a precizat primarul Ovidiu Bălan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *