Municipiul Petroșani iese din carantină

Municipiul Petroșani iese din carantină, marți dimineață, începând ora 8.00. Măsura carantinării zonale nu a mai fost prelungită ca urmare a scăderii incidenței cazurilor de COVID-19. Municipiul Petroșani înregistra, astăzi, o incidență de 4.50 la mia de locuitori.

Municipiul Petroșani a intrat în carantină în data de 23 martie, de la ora 8.00 – în urma unui ordin al șefului DSU, la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență –  imediat după ce incidența cazurilor a trecut de 6 la mia de locuitori.

În urma demersurilor, încă de vineri dimineața Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a solicitat avizul Institutul Național de Sănătate Publică pentru scoaterea din carantină a municipiului Petroșani, ca urmare a scăderii incidenței cazurilor de COVID – 19 sub 6 la mie mai multe zile la rând, însă avizul nu a venit nici la această oră. Mult mai prompți s-au dovedit a fi cei de la INSP în momentul instituirii acestei măsuri.

Din fericire, ca urmare a analizei de risc și a demersurilor făcute de edilul Petroșaniului, măsura carantinei nu a mai fost prelungită.

Municipiul Petroșani rămâne, însă, în scenariul roșu, cu o incidență a cazurilor de peste 3 la mie, fiind necesar să respectăm în continuare normele instituite la nivel național.

Ordinul privind ieșirea din carantina zonală nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *