Munți de gunoaie într-o zonă protejată

Reprezentanții Drumurilor Naționale, cei ai Apelor Române, alături de administrația Parcului Național Defileul Jiului și voluntari au igienizat mai multe locații de pe raza Parcului Național Defileul Jiului. Sute de saci cu gunoaie au fost adunați din zonele protejate.

„Cei peste 50 de participanți au acoperit puncte nevralgice din zonele Vișina, Meri, Lainici etc acționând pentru igienizarea – ecologizarea parcărilor, locului de campare, versanților, malul râului Jiu etc. Am reușit să strângem peste 220 de saci cu deșeuri…. Mult ? puțin ? nu știm, dar sperăm să nu apară altele. Până la urmă contează fiecare deșeu ridicat, aceste deșeuri constituie atât o presiune cât și o amenințare pentru starea de conservare a habitatelor din apropiere (ex. Păduri aluviale cu Arinul negru şi Frasin comun), cât și pentru speciile de faună și ihtiofauna limitrofe amplasamentului”, arată administrația Parcului Național Defileul Jiului.

Parcul Național Defileul Jiului a fost declarat arie protejată în anul 2005. Aria protejată se află în extremitatea sudică a județului Hunedoara, pe teritoriile administrative ale orașelor Aninoasa, Petroșani și Vulcan, și cea nordică a județului Gorj, pe teritoriul orașului Bumbești-Jiu și al comunei Schela, și este străbătută de drumul național DN66 care leagă municipiul Deva de orașul Filiași.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *