Nedenunțarea agresiunilor sexuale asupra copiilor se va pedepsi cu închisoarea

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii anunţă, luni, că a intrat în vigoare o modificare a Codului Penal care pedepseşte nedenunţarea agresiunilor sexuale asupra copiilor, cu închisoare de la 6 luni la 2 ani. „De implicarea fiecăruia dintre noi, depinde siguranţa copiilor noştri”, au transmis reprzentanţii instituţiei.

„Începând de astăzi intră în vigoare o modificare a Codului Penal care se referă la introducerea de pedepse în cazul nedenunţării agresiunilor sexuale asupra copiilor”, anunţă, luni, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Astfel, prin Legea nr. 186/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, la Art.266, alin.1 se menţionează: „Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală, de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile ori contra libertăţii şi integrităţii sexuale, săvârşite faţă de un minor, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”.

„Această modificare legislativă era necesară şi ne conştientizează că, de implicarea fiecăruia dintre noi, depinde siguranţa copiilor noştri. Nu putem rămâne indiferenţi faţă de nimic care ameninţă siguranţa şi starea de bine a copiilor. Este extrem de important să fim vigilenţi şi responsabili în depistarea şi denunţarea oricăror forme de abuz îndreptate asupra copiilor, cu atât mai mult când e vorba de abuz sexual ori trafic de personae”, au mai transmis reprezentanţii instituţiei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.