Nereguli depistate pe drumurile publice de polițiștii hunedoreni aflați la datorie

Poliţiştii rutieri hunedoreni au intensificat acţiunile în trafic, pe principalele artere din judeţ, în scopul reducerii riscului rutier şi a numărului de evenimente rutiere grave. Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (viteza, depăşirile neregulamentare, traversarea străzii prin loc nepermis de către pietoni etc.).

În perioada 25.05-31.05.2020, poliţiştii  din cadrul Serviciului Rutier şi cei ai Serviciului de Ordine Publică au aplicat 949 de sancţiuni contravenţionale, care urmare a acţiunilor derulate pe principalele artere rutiere din judeţ.

Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, polițiștii au aplicat 605 de amenzi;

  • pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către pietoni, au aplicat 27 de sancţiuni;
  • pentru nerespectarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depăşire, 26 de sancţiuni;
  • pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor, două sancţiuni contravenționale;
  • pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au aplicat 5 sancţiuni
  • pentru alte abateri de la legislaţia care reglementează circulaţia pe drumurile publice: 283 sancţiuni:

De asemenea, au fost reţinute 94 de permise de conducere, din care 51 pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite, două pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule, 26 pentru depăşiri în zone şi situaţii interzise, 5 pentru consum de băuturi alcoolice  și 10 pentru alte abateri pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acestor acţiuni au fost întocmite şi dosare de cercetare penală pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice:

În data de 30.05.2020, în jurul orei 08:25, poliţiştii Formațiunii Rutiere din Hațeg au oprit în trafic, pe strada Progresului, din  Hațeg, autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Sălașu de Sus. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 31.05.2020, în jurul orei 20:30, au fost sesizaţi că pe raza orașului Petrila circulă un autoturism care nu are montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, iar conducătorul auto pare a fi consumat alcool (întrucât autoturismul avea un mers sinuos).

În cel mai scurt timp, poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Cimpa, autoturismul în cauză,  iar în apropierea acestuia a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Petrila (în urma controlului corporal, asupra acestuia a fost găsită cheia autoturismului). Tânărul le-a declarat poliţiştilor  că autoturismul îi aparține și că a condus autoturismul respectiv (deşi se afla sub influenţa alcoolului).

Tânărul a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind 1,13 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În data de 31.05.2020, la ora 22.15, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată  despre faptul că în fața unui imobilul din localitatea Ocolișul Mic (pe DJ 705J) s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto implicat pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii Secției de Poliție Rurală Orăștie, care au constatat autoturismul implicat în tamponare a fost condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Boșorod care a pierdut controlul asupra maşinii, a părăsit partea carosabilă și a lovit un autoturism staționat pe un podeț de acces în faţa unui imobil.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, însă conducătorul autoturismului implicat în tamponare a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 1,20 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 01.06.2020, în jurul orei 10:15, polițiștii din cadrul Poliţiei Stațiunii Geoagiu au depistat un bărbat care  conducea un  autoturism pe DC 41 (pe raza satului Cigmău) având o concentraţie  de 0,71 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Având în vedere cele constatate, celui în cauză i s-au recoltat probe biologice, în vederea probațiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei.

La data de 01.06.2020, în jurul orei 15:40, echipajul poliției rutiere din cadrul Poliției Municipiului Orăștie a oprit  pe DN 7 un autoturism, întrucât conducătorul autoturismului  a depășit limita legală de viteză.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit  că cel aflat la volanul autoturismului, un tânăr 25 de ani, din Hunedoara, are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

La data de 02.06.2020, în jurul orei 02:00, un minor în vârstă de 17 de ani,  din municipiul Deva, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din Deva, fără a poseda permis de conducere.

 

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.