Neregulile identificate la Poliția Locală Deva

Achiziții care nu respectă toate reglementările, deconturi de cheltuieli justificate parțial, autoturisme reparate fără referate de necesitate, greșeli în completarea foilor de parcurs și diferențe între consumul de combustibil. Sunt doar câteva din deficiențele constatate de echipa care a controlat activitatea Poliției Locale din Deva.

“În data de 30.08.2017 sunt făcute două drumuri la Cluj Napoca fără a fi alimentată mașina cu carburant și s-au făcut 660 km, la un consum de 9% rezultă 59,4 litri consumați, distanța meționată pe foaia de parcurs dintre Deva și Cluj este diferită, și anume Deva – Cluj Napoca 161 km, Cluj Napoca – Deva 160 km, iar la al doilea drum Deva – Cluj Napoca 161 km, iar la întoarcere Cluj Napoca – Deva 158 km, rezultă faptul că numărul de kilometri sunt total diferiți, acest lucru fiind imposibil de realizat, deoarece există o singură distanță între Deva Cluj Napoca și Cluj Napoca – Deva”, arată raportul de control publicat de Primăria municipiului Deva.

Echipa de control a desfășurat în perioada  19.02.2018 – 30.03.2018 o activitate de control prin sondaj la Serviciul Public de Poliție Locală Deva.

“Obiectul activității de control a constat o verificarea modului în care Serviciul Public de Poliție Locală Deva și-a îndeplinit artibuțiile și competențele prevăzute de lege, în scopul identificării deficiențelor și reprezentarea de recomandări/măsuri pentru remedierea acestora, pe baza constatărilor și concluziilor rezultate”, arată raportul.

Perioada de desfășurare a activității de control a coincis cu cea de reorganizare a instituției – desființarea Serviciului Public de Poliție Locală Deva și reorganizarea activităților specifice acestuia în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Deva, sub denumirea Direcția de Poliție Locală Deva. Cinci zile are la dispoziție entitatea controlată pentru a comunica observațiile la raportul de control.

Raportul integral poate fi consultat aici

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.