NEWS ALERT: Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, țigle sparte în urma furtunii  (GALERIE FOTO )

În urma furtunii, un panou publicitar din fața  Shopping City Deva a căzut peste un taxi,  iar o femeie a fost rănită. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și mai multe acoperișuri au fost luate de vânt in mai multe loc din jud Hunedoara.

De asemenea, mai multe localități au rămas fără energie electrică.

„In urma codului portocaliu de vreme rea caracterizat de vijelii cu vânt ce atinge 90km/h, descărcări electrice și averse au existat efecte și în județul HUNEDOARA. O femeie, în vârstă de 63 de ani, a fost rănită în parcarea hipermarketului din Deva de elemente dintr-un panou publicitar. Femeia a fost preluată de un echipaj SAJ in stare stabilă și conștientă și transportata la UPU     Deva. In plus, au fost dislocate de vânt 5 acoperișuri de blocuri și case din Deva, 3 din municipiul Hunedoara. Acoperișurile altor aproximativ 60 de case din Lăpugiu au fost afectate. Mai mulți copaci rupți de vânt au căzut pe DN 7  , in localitatea Leșnic, precum și pe DJ 700 A, in Bretea Mureșeană. Circulația a fost încetinită”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

De asemenea, reprezentanții ISU au mai multe recomandări pentru cetățeni.

” Având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, recomandăm cetățenilor din județele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, mai spun oficialii ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *