NEWS ALERT: Zeci de angajați din sistemul bugetar protestează în fața Prefecturii Hunedoara

Zeci de angajați din sistemul bugetar protestează în fața Prefecturii Hunedoara, în aceste momente. Nemulțumirile lor se referă, printre altele, și la trecerea contribuțiilor către stat de la angajatori în sarcina angajaților.

”Starea de nemulțumire accentuată a salariaților sindicalizați sau nesindicalizați este generată de intenția Guvernului de a ne transforma în cobai, în sensul în care doresc să treacă contribuțiile sociale de la angajator la angajat, fără nicio garanție că brutul salarial al angajatului va rămâne cel care este astăzi. De la 1 ianuarie 2018, salariații vor câștiga undeva cu 21% până la 30% probabil mai puțin, acolo unde există și condiții grele de muncă și unde CAS-ul este mai mare. Deci ăsta este unul dintre experimentele pe care acest Guvern încearcă să le facă cu salariații României. Niciunde, în nicio țară a Uniunii Europene, nu există o astfel de situație. Toți angajatorii au în sarcină 16, 18, 20 de procente care le revin lor drept sarcini sociale de plătit la salariații pe care-i au”, a declarat Vasile Bujor, secretarul general al Cartel Alfa Hunedoara.

La protest au participat sindicaliștii de la Termocentrala Mintia, de la Sindicatul Chimsport  Orăștie, Arcelor Mitall Hunedoara, sindicatul de la Penitenciarul Bârcea, de la Primăria Hunedoara, precum și sindicaliștii de la Direcția de Muncă și Asistență Socială a județului Hunedoara.

Vasile Bujor precizează că, săptămâna viitoare, în 4 octombrie, vor participa la un miting la București, unde se așteaptă între 10.000 și 12.000 de persoane.

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.