Nici 23% dintre hunedoreni nu s-au vaccinat anti-COVID

Hunedorenii care au ales să se vaccineze împotriva noului coronavirus este destul de scăzut. Potrivit ultimei raportări a Direcției de SĂnătate Publică Hunedoara, în județ doar 22,97% dintre cetățeni au ales să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Pe primul loc se află municipiul Deva. Aici 31,9% din persoane s-au imunizat. Urmează municipiul Petroșani, unde acoperirea vaccinală este de 28,74%, iar pe locul al treia se află comuna Peștișu Mic cu 28,27%.

La Hațeg acoperirea vaccinală este de 27,14%, în timp ce în municipiul Hunedoara s-au imunizat 25,64%.

 

Cea mai mare acoperire vaccinală se înregistrează în municipiul Deva. Mai mare cu opt procente față de media pe județ, la Deva acoperirea vaccinală fiind de 31,9 la sută.

Pe poziția a doua în topul vaccinării se regăsește municipiul Petroșani. Conform datelor furnizate de DSP Hunedoara, aici acoperirea vaccinală este de 28,74 la sută.

148.667 de doze au fost administrate cu Pfizer, iar 13.905 cu Astra Zeneca. Doza unică de la Johnson & Johnson a fost administrată unui număr de 14.435 de hunedoreni.

În județ, la ora actuală funcționează 7 fluxuri de vaccinare.

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Hunedoara s-au înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 14 cazuri noi de coronavirus.

 

 

Monika BACIU

 Foto: Guliver/GettyImages

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *