Niciun caz de COVID-19 la Petroșani

De o lună de zile, la Petroșani, nu a mai fost înregistrat niciun caz de infecție cu noul tip de coronavirus. Chiar dacă de astăzi oficial România a ieșit din starea de urgență, cetățenii nu trebuie să se relaxeze total. Există încă un risc major de înfectare cu noul coronavirus. Vestea bună pentru petroșăneni este că nicio persoană din localitate nu este confirmată cu COVID-19.

”Cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 sunt zero. Avem o lună de zile de zile de când la Petroșani nu a mai fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu Covid-19. La Spitalul de Urgență Petroșani sunt opt persoane suspecte de infecție cu COVID-19. Aceste persoane sunt îngrijite la SUP până vor veni rezultatele probelor, tratate în spital cu maximă precauție și cu toate măsurile necesare de protecție a cadrelor medicale”, a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Sunt 3 persoane în izolare și alte 42 în carantină, în centrul de carantină din Petroșani. Aceștia nu sunt confirmați cu noul tip de coronavirus, însă potrivit procedurii cei care se întorc din țări cu cod roșu sau galben sunt plasați în carantină.

La începutul acestei crize municipiul Petroșani a fost printre primele localități din țară afectate de acest coronavirus iar la spitalul de urgență din Petroșani mai multe secții au fost închise iar personalul izolat.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *