Noaptea Cărţilor Deschise va avea loc anul acesta online

De Ziua Internaţională a Cărţii, pe 23 aprilie, pentru al 9-lea an consecutiv, editura Litera a pregătit reduceri la cărţi, kit literar cadou la orice comandă pe litera.ro, evenimente dedicate, de Noaptea Cărţilor Deschise.

Cititorii trebuie să se înscrie la eveniment. Timp de 24 de ore, pe litera.ro.

De dimineaţă, de la ora 7.00, site-ul editurii se va deschide cu surprize literare: reduceri la cărţi pentru toate gusturile; cadou la fiecare comandă un mega kit literar format din bestsellerul – noutate “Apă proaspătă pentru flori” de Valerie Perrin, cu insignă de super cititor în comunitatea Noaptea Cărţilor Deschise şi set de patru semne de carte tematice, minunat ilustrate.

Vor fi organizate o serie de momente online dedicate cărţii alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlţea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu, Elvira Deatcu, Ioana Mărcoiu, Ruxandra Maniu.

Program: 

Ora 9.00 Actriţa Monica Davidescu, prietena cărţilor şi a copiilor deschide seria evenimentelor cu o lectură din care ascultătorii află că nimeni nu e prea mic pentru a ajunge la putere: “Copiii au puterea”, de Tom Adams, cu ilustraţii de Sarah Walsh.
Ora 10.00 Lectura actriţei Ioana Mărcoiu şi povestea minunată a “Puiului de vulpe rătăcit” de Carolina Rabei
Ora 11.00 Magicianul Marian Râlea va citi o poveste în versuri amuzantă, despre cei mai frumoşi urâţi din savană – “Cei cinci urâţi”, de Julia Donaldson, cu ilustraţii de Axel Scheffler.
Ora 12.00 Actriţa Daniela Nane a ales să citească una dintre cele 100 de “Poveşti pentru copii care au curajul să fie altfel”, de Ben Brooks – extraordinara poveste a copilului Andrea Bocelli.
Ora 13.00 Laura Câlţea, cititoare de cursă lungă şi promotoare a lecturii în toate formele sale, citeşte un fragment din cartea “Europa, o istorie naturală“, de Tim Flannery.
Ora 14.00 Actriţa Ruxandra Maniu oferă o lectură tonică, plină de bucurie, din cartea “Zen. Arta de a trăi simplu”, de Shunmyo Masuno.
Ora 15.00 Marius Constantinescu, prezentator şi realizator de emisiuni culturale, iubitor al ideilor şi al cărţilor, va citi dintr-o carte care a făcut istorie: “Wolf Hall” de Hilary Mantel.
Ora 16.00 Anca Rucăreanu, al cărei condei bucură cititorii blogului “Anca şi cărţile” citeşte câte un fragment din “Privighetoarea”, de Kristin Hannah şi “Cei o sută de ani ai lui Lenni şi Margot” de Marianne Cronin.
Ora 17.00 Actriţa Elvira Deatcu ne aduce prin lectură povestea de iubire dintre Barack şi Michelle Obama, extrasă din “Povestea mea”, cartea autobiografică a fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama.
Ora 18.00 Actorul Marius Florea Vizante oferă o lectură memorabilă din cartea semnată de William Saroyan, “Tânărul neînfricat de la trapezul zburător şi alte povestiri”.
Ora 19.00 Premieră online: piesa de teatru autobiografică “Nu sunt eu”, cu Maia Morgenstern, prin amabilitatea actriţei Maia Morgenstern şi a echipei Teatrului Dramaturgilor Români, pusă în scenă special pentru cititorii din comunitatea Noaptea Cărţilor Deschise. Evenimentul va putea fi vizionat gratuit, pe bază de înscriere (https://forms.gle/o2HggmSVVbnwjbQs5).

Editura Litera îşi propune să aducă cartea mai aproape în special de cei din zonele mai puţin favorizate din ţară (judeţe fără librării, biblioteci fără fond de carte). Cei care vor să ajute, se pot înscrie gratis la teatru online, deoarece fiecare loc ocupat înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiaşă din ţară. 10 000 de locuri în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărţilor Deschise înseamnă 10 000 de cărţi noi gratis oferite de editura Litera către bibliotecile din ţară.

Pasionaţii din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor.

În România, această zi este marcată, pentru al 9-lea an consecutiv, prin evenimentul Noaptea Cărţilor Deschise.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.