NOTE PREELECTORALE (1): Alegeri locale în municipiul Hunedoara

Lupta dintre profesorul ing. Gherman din PNL, și Bobouțanu, primarul pesedist al Hunedoarei, pentru postul de primar este o confruntare între o echipă politică de bună credință, mai puțin experimentată electoral, și o trupă de mercenari fioroși, specializați în mizerii de campanie.

Timpul trece cu repeziciune în această perioadă politică tumultoasă și deja se conturează protagoniștii înfruntărilor electorale de la alegerile locale din vară.

În municipiul Hunedoara, chiar dacă există mai multe intenții de a intra în cursa pentru fotoliul de primar, este clar deja că înfruntarea îi va pune în mâna electoratului pe profesorul din PNL, ing. Petre Lucian Gherman și pe actualul primar pesedist Dan Bobouțanu.

Cum nu mai e mult până la confruntarea oficială, cei doi protagoniști ai competiției din municipiul Hunedoara și susținătorii lor au devenit din ce în ce mai activi, în special pe rețelele de socializare.

Primarul pesedist Dan Bobouțanu, aflat la capătul unui mandat în care nu a reușit să împlinească niciuna dintre promisiunile majore cu care a amăgit electoratul în 2016, câștigând la limită, face tot ce poate să bage sub preș dezastrul ultimilor ani. Un dezastru care înseamnă pierderea a cca 1300 de locuri de muncă în oraș, depopulare, gunoaie, cultura dusă spre zero și, cel mai rău, distrugerea speranței majorității hunedorenilor în viitor.

Dascălul universitar ing.Petre Lucian Gherman, identificând ca priorității consolidarea investitorilor locali și investițiile pentru ca hunedorenii să aibă locuri de muncă cât mai bine plătite, vine pe trendul ascendent al Partidului Național Liberal, după ultimele serii electorale câștigate. Valorile marelui proiect liberal a început, de altfel, să producă efecte din noiembrie 2019 și să schimbe pentru prima dată radical felul păgubos de a face politică și administrație al PSD.

Plastic, am putea spune că se vor înfrunta proiectul „asfalt pentru toți”, singurul de care s-a mai ocupat înverșunat primarul pesedist Bobouțanu, cu proiectul „în primul rând locuri de muncă bine plătite și investiții locale și atrase” al dascălului universitar din PNL, Lucian Gherman.

Cum va decurge războiul, ce au de spus competitorii și cum vor alege cetățenii Hunedoarei rămâne de văzut. Stăm cu ochii pe ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *