Protest în Piaţa Victoriei! Câteva sute de persoane care se tem de o nouă Ordonanţă 13 strigă ”Demisia”. VIDEO

Câteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală şi strigă ”Demisia” şi ”Hoţii”. Oamenii se tem de adoptarea unei noi Ordonanţe 13 şi cer vigilenţă sporită, dar şi mobilizare la proteste.

 

Manifestarea, organizată ca de fiecare dată pe reţelele de socializare, se intitulează ”Ordonanta 13 revine! TOŢI în Piaţă!”.

Câteva sute de persoane cu steaguri, fluiere, vuvuzele, dar şi cu portavoce scandează ”Demisia”, ”Hoţii”, ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie!” şi ”PSD, ciuma roşie!”.

Ca în fiecare seară de după pronunţarea sentinţei în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, protestatarii cântă ”Mulţi ani primească”.

Manifestanţii îndeamnă cât mai multă lume să iasă la proteste şi cer vigilenţă sportită, convinşi fiind că se pregăteşte o nouă Ordonanţă 13.

Numărul protestatarilor este în creştere, continuând să se alăture grupuri de persoane.

Jandarmii au montat garduri, iar, deocamdată, traficul în zonă se desfăşoară fără restricţii.

Duminică seară, o altă manifestaţie este programată în Piaţa Victoriei. Aceasta se numeşte ”Cod ROŞU de OUG”.

”SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

„A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea”, a susţinut Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.