Nouă kilograme de cannabis şi culturi de plante, depistate în urma unor percheziţii

Un număr de 13 persoane urmează să fie audiate într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv ecstasy, cannabis şi amfetamină. În urma unor percheziţii careau avut loc în judeţele Timiş şi Caraş- Severin, au fost ridicate 9 kilograme de cannabis şi au fost descoperite 2 culturi ilicite de cannabis.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT Timişoara au făcut 17 percheziţii domiciliare, în judeţele Timiş (16) şi Caraş-Severin (1).

”În cauză există suspiciunea că, din anul 2018, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetăţean american de origine română, ar fi distribuit drogurile în municipiul Timişoara, atât personal, cât şi prin intermediul altor tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani. Pe parcursul cercetărilor, au rezultat indicii că o parte dintre cantităţile de droguri de risc, respectiv cannabis, distribuite în municipiul Timişoara, ar proveni din culturi ilicite înfiinţate în judeţul Timiş, prin intermediul unui bărbat de 27 de ani. De asemenea, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani, s-ar fi ocupat de cultivarea ilicită a cannabisului. Totodată, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, este bănuit că ar fi colectat cannabis de la celelalte persoane bănuite, pe care ulterior l-ar fi transportat în Germania, pentru a fi comercializat”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 9 kilograme de cannabis, 20 de grame de amfetamină, 2 culturi ilicite de cannabis, 12.000 de lei, 400 de euro, 9 telefoane mobile şi ustensile folosite la prepararea şi consumul drogurilor.

Au fost puse în executare 13 mandate de aducere la sediul DIICOT Timişoara, în vederea audierii.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.