Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în acest sezon

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a ajuns la nouăsprezece, din care două decese. Cazurile au fost semnalate în Galaţi, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Dolj, Iaşi, Mureş, Teleorman şi în Bucureşti.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din 3 iunie şi până în 28 august au fost înregistrate 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. În această perioadă s-au înregistrat două decese: unul în Călăraşi şi unul în Buzău.

Cazurile au fost semnalate în judeţele Călăraşi (4) Galaţi (3 – din care unul a avut expunerea atât în Galaţi, cât şi în Tulcea), Tulcea (două), Buzău (unul), Dolj (unul), Iaşi (unul), Mureş (unul), Teleorman (unul) şi în municipiul Bucureşti (cinci).

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *