Noul pod din Defileul Jiului, finalizat până la finele anului

CNAIR dă asigurări că până la finalul anului noul pod din Defileul Jiului va fi finalizat. Până la finalul acestui an tranzitul între județele Hunedoara și Gorj se va face pe un pod nou. Toate lucrările sunt în graficul de execuție și vor fi finalizate la termen.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul „Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător în urma licitației publice.

Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea anumitor sectoare cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului.

Acest proiect de infrastructură vine în sprijinul transportatorilor care nu vor mai fi nevoiți să ocoloească podul actual care, din cauza restricției de tonaj, nu suportă trecerea camioanelor și a TIR-urilor ce cântăresc peste 30 de tone.

Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA, iar acesta este finanţat prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.