Nu scăpăm nici vineri de caniculă – vezi ce prognozează meteorologii pentru sâmbătă

Codul portocaliu de caniculă, prelungit şi pentru vineri în şase judeţe. În județul Hunedoara și în cea mai mare parte a ţării va fi cod galben, cu temperaturi de 37 de grade.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă a fost prelungită de meteorologi şi pentru ziua de vineri în şase judeţe din vestul ţării, unde temperaturile ating 39 de grade, în timp ce Bucureştiul şi 23 de judeţe vor fi sub avertizare cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Meteorologii spun că începând de sâmbătă noapte vremea va deveni instabilă în vestul ţării, unde vor fi ploi torenţiale şi vijelii.

Potrivit ANM, vineri valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele joase de relief va fi caniculă şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În timpul nopţii, vor fi temperaturi de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi 23-25 de grade.

În judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor, codul portocaliu, aflat în vigoare joi, va fi prelungit şi pentru vineri. În aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-38 de grade, putând ajunge până la 39 de grade.

De asemenea, în Maramureş, nordul Crişanei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în nordul şi estul Olteniei, în Muntenia şi sudul Moldovei, disconfortul termic va creşte, iar maximele termice se vor situa vineri între 35 şi 37 de grade.

Astfel, vor fi sub cod galben de caniculă capitala şi 23 de judeţe: Hunedoara, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila.

Sâmbătă după-amiază, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va deveni instabilă în vestul şi sud-vestul ţării, unde vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *