Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile în acest sezon a ajuns la 7

Numărul total al cazurilor de infecţie cu virusul West Nile semnalate în acest sezon a ajuns la şapte, acestea fiind în judeţele Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi în municipiul Bucureşti. La 1 august, autoritățile anunţau decesul unei persoane infectate.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în perioada 3 iunie – 7 august, au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. În situaţia prezentată la data de 1 august, instituţia anunţa şi un deces, în judeţul Călăraşi.

Cele şapte cazuri au fost semnalate în judeţele Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi în municipiul Bucureşti, două dintre ele fiind la persoane cu vârste peste 80 de ani, două la persoane cu vârste între 60 – 69 de ani, iar trei în grupa de vârstă 40-49 de ani.

La 1 august, CNSCBT anunţa că numărul total al cazurilor de infecţie cu virusul West Nile este  patru, acestea fiind în judeţele Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi în municipiul Bucureşti şi că una dintre persoanele infectate, din Călăraşi, a murit.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *