Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a crescut cu 49 de cazuri, în ultimele 24 de ore în judeţ

În ultimele 24 ore au mai fost confirmate alte 49 cazuri de COVID-19 în judeţul Hunedoara, astfel numărul total al acestora a ajuns la 303 de persoane. Până la astăzi, 12 aprilie 2020, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat 30 de decese asociate cu noul coronavirus pe raza judeţului. Judeţul Hunedoara este a treia regiune din ţară ca număr de cazuri după judeţul Suceava şi municipiul Bucureşti.

Printre cazurile confirmate este și un bebeluș și mama lui, externaţi de la Maternitatea Spitalului Municipal Timişoara. Bebeluşul este din grupul de 10 nou-născuţi care au avut rezultat pozitiv la test, fiind apoi retestaţi. ”Rezultatele retestărilor  nou- născutului din judeţul Hunedoara şi a mamei sale au ieşit pozitive. Cei doi vor fi internaţi în Maternitatea Bega din Timişoara”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Alte câteva zeci de cazuri sunt confirmate în cadrul unui cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice din Orăștie. Conform declarației oficialilor de la DSP este vorba despre 21 de persoane vîrstnice și 5 angajați care le îngrijeau.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 385 de persoane se află în carantină, cu 7 mai mult faţă de ieri, iar 2656 sunt în izolare, cu 59 mai multe faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 211 de persoane au ieşit din carantină, iar din izolare – 2828.

Până astăzi, 12 aprilie, 53 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

În ultimele 24 de ore, echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 50 de misiuni, cu 108 jandarmi şi au aplicat 21 sanctiuni valoare 32.600 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Totodată, echipele de jandarmi au efectuat 3 misiuni de insoţire coloane spre alte judeţe şi tranzit spre centre de carantină din judeţ.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *