O aeronavă MiG21 LanceR românesc s-a prăbușit

Autorităţile din Constanţa intervin, miercuri seară, după ce a fost anunţat un „incident aviatic” în judeţ, fără ca natura acestuia să fie precizată. Ministerul Apărării a precizat ulterior că un MIG a pierdut legătura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, iar în acest moment nu se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. În zonă au fost demarate acţiuni de căutare.

UPDATE: „Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”, a transmis ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază.

„Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare”, a mai precizat ministerul.

Instituţia explică faptul că nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

UPDATE: „Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MIG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei.

„Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a mai transmis instituţia.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Autorităţile din judeţul Constanţa au confirmat, miercuri seară, că s-a înregistrat un „incident aviatic”, fără a preciza natura acestuia.

Sursa citată a menţionat doar că informaţiile vor fi oferite de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Din primele date, un avion militar ar fi căzut. Nu se cunoaşte deocamdată zona în care s-a produs incidentul şi dacă există victime.

Ministerul Apărării nu a oferit deocamdată detalii.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.