O combinaţie de anticorpi pentru combaterea Covid-19 a Eli Lilly reduce riscul de spitalizare şi deces cu 87%

Compania farmaceutică Eli Lilly a anunţat miercuri că o terapie a sa bazată pe o combinaţie de anticorpi pentru combaterea Covid-19 a redus riscul de spitalizare şi de deces cu 87%, într-un studiu care a inclus 750 de pacienţi cu Covid-19 din categoria de risc ridicat, transmite Reuters.

Acesta este al doilea studiu larg, de stadiu târziu, care arată că terapia care constă în combinarea a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, este eficace în tratarea cazurilor uşoare şi moderate de Covid-19.

Studiul anterior, care a publicat date în ianuarie, a utilizat o doză mai mare a medicamentelor şi a redus riscul de spitalizare cu 70%.

”Mă aştept ca aceste date să continue să ducă la o utilizare mai mare a anticorpilor. Există puţine alte boli la care avem medicamente care să ofere un beneficiu atât de mare”, a declarat Daniel Skovronsky, director ştiinţific la Eli Lilly.

Autorităţile de reglementare americane au autorizat în februarie această terapie combinată, pentru pacienţii cu Covid-19 cu vârste de peste 12 ani care prezintă un risc ridicat să dezvolte complicaţii grave.

Autorităţile de reglementare europene şi-au dat acordul pentru folosirea acestei terapii în luna martie.

Statele Unite au convenit în februarie achiziţia a minimum 100.000 de doze din acest tratament combinat.

Autorităţile de reglementare au autorizat anul trecut utilizarea simplă a bamlanivimab împotriva Covid-19, iar guvernul SUA a convenit cumpărarea a aproape 1,5 milioane de doze.

Skovronsky a spus că terapia combinată oferă o protecţie mai mare faţă de noile tulpini ale Covid-19.

O variantă a Covid-19 descoperită prima oară în Marea Britanie a infectat pacienţi în majoritatea statelor americane şi este aşteptată că devină tulpina dominantă în SUA.

Skovronsky a spus că Eli Lilly este pregătită să producă 1 milion de doze din terapia combinată, în următoarele luni, şi poartă discuţii active pentru aprovizionarea guvernelor din jurul lumii cu acest tratament.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *