O companie energetică aproape de faliment, cu “vulturii” în jur

Contractele de la unitățile miniere sau cele energetice din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sunt vânate de firmele furnizoare de diferite echipamente. Compania este la limita falimentului, iar procedurile pentru achiziționarea materialelor de strictă necesitate sunt contestate. Gerom Internațional a contestat o licitație a Complexului Energetic Hunedoara. Reprezentanții societății au solicitat Consiliului Național pentru Soluționarea contestațiilor blocarea și anularea unei licitații de aproape un milion de lei.

“Leca Andrei Raoul, în calitate de administrator special, a contestat procedura de atribuire „simplificată”, într-o singură etapă, on-line, fără etapă finală de licitaţie electronică, a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Furnizare grinzi de susținere articulate tip GSA sau echivalent”, iniţiată de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în calitate de entitate contractantă (…) și a solicitat „(…) blocarea și anularea licitației”, arată documentele CNSC.

Contestația celor de la Gerom Internațional nu a fost admisă.

“Respinge, ca inadmisibilă, contestația formulată de SC Gerom International SA, în contradictoriu cu Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în calitate de entitate contractantă”, arată decizia CNSC.

Conform licitației organizate de CEH, se achiziționează mai multe tipuri de grinzi de susținere, iar cantitatea totală este de 600 de grinzi. Grinzile de sustinere articulate tip GSA (sau echivalent) sunt folosite la sustinerea tavanului artificial al abatajelor grontale individuale si abatajelor frontale cu banc subminat. Valoarea contractului a fost estimată la 956,240 RON.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.