O comună din județ va avea iluminat modern

Comuna Pui va avea un sistem de iluminat modern. Administrația locală a atribuit contractul de execuție lucrări de construcții și instalații aferente proiect modernizare iluminat public în comuna Pui, la valoarea de 854.320 de lei. TOBIMAR GROUP S.R.L. din Alba Iulia și-a adjudecat contractul.

„Obiectivul general al proiectului este în corespondență cu obiectivul specific de investiții, care este scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor comunei .

Implementarea investiției conduce la îndeplinirea obiectivelor specifice priorității, în ceea ce privește creșterea eficienței energetice în sistemele de iluminat public. Implementarea proiectului va contribui la atingerea obiectivelor stabilite la nivelul comunității, prin îmbunătățirea confortului și calității vieții, creșterea gradului de siguranță a locuitorilor, asigurarea siguranței circulației rutiere și pietonale, precum și asigurarea unei infrastructuri edilitare moderne”, arată documentul.

Proiectul este finanţat prin Administrația Fondului pentru Mediu, iar durata totală de execuție a lucrărilor este de 12 luni calendaristice.

Proiectul contribuie la scăderea consumului de energie electrică, scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră, la creșterea lungimii sistemului de iluminat public  creat/modernizat/extins/reîntregit, creșterea numărului de puncte luminate controlate prin telegestiune, creșterea surselor de energie regenerabilă utilizate.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.