O eroare a Facebook a deblocat la întâmplare utilizatorii

O eroare a Facebook a afectat 800.000 de persoane, în decurs de o săptămână, prin deblocarea la întâmplare a unor utilizatori incluşi în „block list”.

Dezvăluirea a fost făcută luni de Facebook, scrie theverge.com. Într-un mesaj publicat pe blog, Erin Egan (Chief Privacy Officer) a spus că eroarea a fost activă între 29 mai şi 5 iunie. Ea nu a restabilit conexiuni între utilizatorii afectaţi şi cei blocaţi, dar le-a permis celor blocaţi iniţial să vizualizeze postările dedicate, spre exemplu, prietenilor prietenilor.

Conţinutul împărtăşit doar cu prietenii nu a fost accesibil persoanelor deblocate.

Totuşi, utilizatorii blocaţi au putut retrimite solicitări de prietenie, dacă observau că au fost deblocaţi.

Egan a mai confirmat că utilizatorii deblocaţi aveau posibilitatea de a trimite mesaje celor care nu doreau să interacţioneze cu ei.

Potrivit datelor Facebook, 85% dintre conturile afectate au înregistrat deblocarea unei singure persoane din listă din cauza erorii.

„Această problemă a fost reparată şi toată lumea a fost blocată din nou. Cei care au fost afectaţi vor primi o notificare pe Facebook, prin care vor fi încurajaţi să îşi verifice lista cu utilizatorii blocaţi”, a mai scris Egan.

Deşi 800.000 reprezintă o mică parte din cei 2,2 miliarde de utilizatori Facebook, este un număr considerabil de utilizatori afectaţi.

Egan a subliniat faptul că lista utlizatorilor blocaţi nu este folosită doar pentru persoane ale căror postări sunt „evervante” sau foşti iubiţi, ci este utilă în prevenirea hărţuirii.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *