O familie de vulpițe din Vulcan cere ajutorul jurnaliștilor ca să trăiască

Comunitatea iubitorilor de animale din Vulcan cere ajutorul publicului pentru o familie de vulpițe născute în subsolul unui bloc din oraș. Mama vulpe s-a aciuat la subsol și a adus pe lume 5 puiuți.

„Sunt foarte slabe, ies seara la joacă, iar vecinii inimoși le mai lasă mâncare (bobițe pentru căței, mici bucățele de pui…). Din păcate, au început să vină aici oameni cu câini și cu bâte, cu intenții mai puțin bune, iar fiecare zi care trece ar putea fi nefastă pentru ele”, a declarat pentru REPLICA, Aldo Todoran, una dintre persoanele care, cu răbdare a reușit să se apropie și să fotografieze vulpițele.

Comunitatea a anunțat autoritățile, dar a contactat și mai multe organizații neguvernamentale de protecție a animalelor, pentru relocarea familiei de vulpi, cu blândețe și în siguranță, într-unul dintre parcurile naturale/ naționale ale județului Hunedoara.

Locuitorii blocului roagă întreaga comunitate să protejeze familia de vulpi și să nu le facă niciun rău puilor. „Sperăm ca, în următoarele zile, să reușim, cu sprijinul autorităților și a asociațiilor de protecția animalelor, relocarea lor, a tuturor celor 6 vulpițe, fără ca viața vreuneia dintre ele să fie pusă în pericol”, adaugă Aldo Todoran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.