O localitate din Valea Jiului ar putea fi declarată stațiune turistică

Autoritățile locale din Vulcan își doresc ca localitatea să fie atestată ca stațiune turistică. Edilii întocmesc documentațiile pentru atestarea localității ca stațiune turistică. 6500 de lei au fost alocați unei firme din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava pentru a întocmi documentațiile necesare.

Potrivit legii pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice, pentru staţiunile de interes local este nevoie de minimum 100 de locuri în structuri de primire turistice clasificate, din care minimum 30% clasificate la categoriile 3-5 stele/flori, cu excepția campingurilor.

Odată declarată localitatea ca stațiune turistică atragerea fondurilor guvernamentale, dar și europene ar fi mai facilă. Stațiunea Pasul Vâlcan a devenit vizibilă după ce, la începutul lunii februarie 2011 a fost inaugurată o modernă telegondolă, în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, care a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Proiectul este însă mult mai amplu şi ar trebui să lege Pasul Vâlcan de straja prin pârtii şi instalaţii de transport pe cablu.

Municipiul Petroșani – stațiunea montană Parâng – este stațiune turistică de interes național, iar municipiul Lupeni – stațiunea montană Straja – este clasificată ca stațiune turistică de interes local.

 

Monika BACIU

 

 

2 comentarii la „O localitate din Valea Jiului ar putea fi declarată stațiune turistică

 • 20 aprilie 2021 la 17:34
  Permalink

  Nu s-au saturat de furat edilii orasului… ce comedie!

  Răspunde
 • 20 aprilie 2021 la 17:36
  Permalink

  Nici drumuri nu sunt calumea in Vulcan, e olin orasul de tigani care asteapta sa iti dea in cap, nici apa la robinet nu e buna si voi vreti statiune… ahahahaha, ce gluma buna!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.