O nouă declarație europeană pentru Valea Jiului

Primarii din Valea Jiului au semnat o nouă declarație, la Bruxelles. Aceasta vizează dezvoltarea zonei, în cadrul Platformei Regiunilor Carbonifere din cadrul programului “Tranziție Justă în zonele miniere din Europa”.

În cadrul întâlnirii de lucru a fost semnată “Declarația primarilor din zonele miniere din Europa”, pentru o “Tranziție Justă”.

Întâlnirea de la Bruxelles vine după decizia conform căreia Valea Jiului va beneficia de asistență tehnică gratuită din partea Secretariatului Platformei Regiuni Miniere în Tranziție, aplicația pentru programul START, depusă împreună de primăriile din Valea Jiului, fiind selectată în acest sens. Prin această formă de consultanță gratuită vor fi identificate 25 de  proiecte care vor fi incluse în strategia de dezvoltare a Văii Jiului, aflată în lucru la Ministerul Fodurilor Europene.

România a aderat la această platformă la începutul anului 2018 și, în acest fel, Valea Jiului ar fi prima zonă din România care va beneficia de sprijinul acestei iniţiative, prin proiecte care vizează diversificarea economică, îmbunătăţirea calităţii aerului şi a tehnologiilor care vor contribui la decarbonizarea economiei.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.