O nouă tranşă de vaccin anti-COVID a ajuns azi în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă, miercuri, că 79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în ţară. Peste 26.000 de doze rămân în Bucureşti şi vor fi solosite pentru rapel, restul fiind distribuite centrelor regonale din ţară.

”Astăzi, 24 februarie a.c., a sosit în România pe cale terestră, o nouă tranşă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 79.200 de doze”, a transmis CNCAV.

În data de 2 martie 2021, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 26.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 10.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 10.290 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.500 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 10.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 4.210 doze.

”În centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepţionate de România în tranşa curentă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Tranşa de vaccin sosită în ţara noastră va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât şi prin metodele deja cunoscute. Etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021”, a mai transmis CNCAV

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccine necesare imunizării populaţiei.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *