O nouă tranşă de vaccin anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech a ajuns luni în ţară

Alte 150.150 de doze de vaccin anti-COVID Pfizer BioNTech au ajuns luni în ţară, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

„Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara    Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 39.975 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 24.375 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 21.450 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 18.525 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 13.650 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 11.700 doze.

Din cele 3 tranşe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti: DSPM Bucureşti, DSP Arad, DSP Argeş, DSP Braşov, DSP Caraş-Severin, DSP Călăraşi, DSP Constanţa, DSP Covasna, DSP Dâmboviţa, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iaşi, DSP Ilfov, DSP Maramureş, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiş, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în cea de-a doua tranşă, cât şi în cea de-a treia tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 a trecut de 108.000, 5.993 de persoane fiind vaccinate în ultimele 24 de ore, au anunţat duminică reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), care precizează că au fost înregistrate 38 de reacţii adverse ”comune şi minore” şi 388 de cazuri de reacţii adverse de la începutul vaccinării.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *