O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte în ţară

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, soseşte în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroporturile din ClujNapoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:  Centrul Regional de Depozitare Braşov: 17.550 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 128.700 doze;  Centrul Regional de Depozitare Craiova: 152.100 doze;  Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 117.000 doze;  Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 140.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Timiş: 181.350 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *