O poză care nu vorbește de la sine trebuie explicată

Hari Bucur-MARCU, Expert internațional în materia aparării naționale,

“O poză care nu vorbește de la sine trebuie explicată. Avem aici o imagine de la un eveniment protocolar: o gală oferită de femeia din primul rând al pozei, care este premierul României. Deci, ea este gazda. Toți ceilalți sunt invitații ei.

Așa că subiectul pozei este ea, femeia din primul rând. Care și-a invitat copilul cu nevasta lui, așezați imediat in spatele gazdei, ca să nu îi piardă în mulțime.

Din poză rezultă că i-a mai invitat pe primii doi demnitari europeni, care îl flanchează pe președintele României.

Dar l-a invitat și pe singurul cetățean român condamnat vreodată la închisoare cu executare pentru fapte penale săvârșite pe timpul mandatului său european, de parlamentar! Asta, deoarece gala a fost prilejuită de preluarea românească a președinției rotative a Consiliului Europei.

În invitație, gazda ar fi trebuit sa specifice și codul de ținută vestimentară pentru bărbați, în condițiile în care femeile se îmbracă oricum cât de elegant pot ele. Se pare că această femeie nu a precizat codul vestimentar invitaților.

Dar, cu siguranță, i-a spus copilului cum să se îmbrace: cu cămașă colorată, descheiată de transpirație și fără gâtlegău.

Și tot cu siguranță că l-a lăsat pe președintele României să creadă că a fost invitat la un eveniment de gală-gală, așa că bietul om a venit îmbrăcat conform codului „black tie”.

(Știu ce a simțit președintele, deoarece și eu am pățit așa ceva. Am fost invitat la un bal al polițiștilor, la București, fără precizarea codului vestimentar în invitație și unde doar eu, șeful de sală și interpretul Dan Spătaru ne-am dovedit că știm ce e ăla bal și am venit la black tie!)”

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *