O spălătorie ultramodernă este în proces de realizare la un spital din județ

Încă o investiție majoră este în plin proces de derulare la Spitalul de Urgență din Petroșani. Se lucrează intens la realizarea spălătoriei unității medicale. Edilii estimează că lucrările vor fi finalizate undeva în luna aprilie, cel târziu.

“La spital, se lucrează la noua spălătorie, se montează toate utilajele care sunt noi. Sper ca în luna martie-aprilie să fie gata și această investiție, urmând să vedem ce alocări bugetare vom primi în anul 2019”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În ceea ce privește investițiile privind construcția noului corp de clădire al Spitalului, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că evoluția acestei investiții majore, dar absolut necesare, pentru extinderea principalei unități de asistență medicală din Valea Jiului depinde de alocațiile bugetare pe care administrația de la Petroșani le va primi, în acest sens, de la Ministerul Sănătății. Lucrările pentru construcția clădirii au început în urmă cu trei ani și fac parte dintr-un proiect amplu care a demarat prin anul 2015. Până acum a fost ridicată clădirea, montate ferestrele exterioare și cam atât. 30 de milioane de lei, din cele 130 de milioane necesare au fost alocate de la Ministerul Sănătății pentru realizarea corpului nou. Proiectul ar fi trebuit finalizat anul trecut, numai că sumele alocate de la minister au fost insuficiente pentru finalizarea la termen a lucrărilor.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.