O unitate medicală nu a obținut acreditarea

Spitalul municipal Vulcan nu a obținut acreditarea de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Este vorba de acreditarea în managementul calității în sănătate, iar în acest context există riscul ca unitatea medicală să nu poată încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Reprezentanții unității medicale mai pot face o nouă încercare, și să depună dosarul la noua etapă de evaluare.

Potrivit Monitorului Oficial, Spitalul municipal Vulcan a fost încadrat în categoria a VI-a, neacreditat. Unitatea medicală a obținut un punctaj total de 42,83%.

Potrivit aceluiași document „spitalul se poate înscrie într-o nouă procedură de acreditare în următorul ciclu de acreditare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare în momentul solicitării înscrierii sau, în același ciclu de acreditare, la decizia Ministerului Sănătăți”

Două unități medicale din România au fost încadrate în categoria a VI-a în urma evalurii de către ANMCS, rămânând neacreditate: Spitalul Municipal Vulcan și Cordismed SRL Timiș.

Scopul acreditării este acela de a asigura condiţii de siguranţă pacientului, personalului şi mediului. Serviciile de sănătate oferite trebuie să răspundă nevoilor colectivităţilor deservite. De asemenea, preluarea pacienţilor de către unităţile sanitare trebuie să se facă în limita competenţelor şi a resurselor acestora.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.