Obiective strategice din cadrul unităților miniere, atent monitorizate

Mai multe obiective strategice ale Complexului Energetic Hunedoara sunt monitorizate cu sisteme specifice. Puțin peste 31.000 de lei alocă CEH pentru serviciile de monitorizare şi întreţinere a sistemelor de alarmare împotriva efracţiei și a componentelor acestora. Este cunoscut faptul că unitățile miniere din Valea Jiului au căzut pradă hoților. Aceștia încearcă să sustragă din incinta minelor orice se poate valorifica.

Potrivit documentului ”contractorul se obligă să dețină echipaje mobile care să asigure intervenția la toate obiectivele monitorizate de la sucursalele EM Lonea, EM Vulcan și EM Lupeni”.

Este vorba de depozitele de explozivi de la unitățile miniere.

Documentul mai arată că firma care se va ocupa de monitorizarea și întreținerea sismtelor de alarmare împotriva efracției trebuie ”să anunțe prin dispecerat  unitatea de poliție competentă, în vederea prinderii infractorilor și a cercetării locului faptei, în situațiile în care intervenția este confirmată și forțele proprii sunt depășite de amploarea evenimentelor. În celelalte cazuri, după prinderea infractorilor, aceștia vor fi predați de îndată unităților de poliție competente teritorial”.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *