Oficial, statutar și definitiv, PSD NU ARE ÎNCĂ un candidat pentru Primăria Deva

Atmosferă de gheață la PSD. Entuziasmul lansării unui candidat se reportează pentru data viitoare.

Afară, pe terasa cafenelei, Radu Barb, elegant, încă secretarul general al PSD, cu unul din trupa lui de campanie și cu alți doi prieteni. Nu prea ar intra la conferința de presă. Nu au de ce. Iese un băiat din sediul PSD. „Salut, Guzmane!” – se distrează Barb. Guzman El Pescaro e numele (secret) de facebook al băiatului care, în campania electorală trecută, îl porcăia groaznic pe Mărginean, candidatul PNL. Groaznic, scîrbos, trivial. Astăzi aveam să-l revăd, turnându-i apă în pahar aceluiași Mărginean, ajuns acum la PSD. Viață de căcat. Guzman ăsta are doctorat în istorie, pe bune. Viață de căcat – sau am mai zis asta? Postac PSD ca să trăiască. Nu urci? – îl întreb pe Barb. Vin, să nu creadă că suntem lași. Vin cu tine, să ne vadă împreună, să fie și mai nasol – îmi zice.

Urcăm. Pe balcon, la țigară, stă nașă-sa Natalia Intotero, cu câțiva jurnaliști. E încălțată cu un fel de teniși cu fundiță albă. Cam neagră la față. Bună ziua – aruncă Barb un salut rece, general. Nu se privesc. Ajuns în sală, strînge mîna cătorva ziariști și pleacă, înainte de a apărea Nistor.

Începe conferința de presă.

Laurențiu Nistor, președinte PSD Hunedoara: „Conferința noastră de stăzi are ca scop prezentarea domnului POSIBIL candidat – până la înscrieri mai este mult, Doamne-ferește, ne mai îmbolnăvim – al PSD, domnul Petru Mărginean.

După o perioadă de opt luni de zile de pregătiri de candidați, iată-ne astăzi într-o situație inedită, într-o situație în care Comitetul Executiv Județean a transmis la Centru, cu adresă, hotărârea Comitetului Executiv de la Deva și hotărârea Comitetului Executiv Județean.

Am discutat cu conducerea CEX și a Biroului Executiv Central, nu a putut fi convocat Biroul Executiv Central mai devreme de marți. Dar peste 60 % din membrii Biroului Executiv Național am discutat cu fiecare în parte, i-am prezentat întreaga noastră activitate și acțiune din luna ianuarie încoace în ceea ce privește desemnarea unui candidat cu care să putem câștiga alegerile în municipiul Deva.”

Conferința de presă continuă cu prezentarea sumară a unor sondaje. Foi vînturate, frînturi de informații. Laurențiu Nistor îl pomenește, în treacăt, pe Barb Emil (!), unul dintre candidații PSD măsurați în sondaje. Se pare că i-a uitat deja numele lui Radu Barb, omul său de încredere până mai ieri. Îi amintește și pe ceilalți doi, doctorul Stoica și Moș Ovidiu. „Vor rămâne membrii noștri, nu îi vom lăsa de izbeliște” – spune Nistor. Natalia se scuză: să nu fiți supărați pe mine că în aceste zile nu am răspuns la telefon… Mărginean începe să-și prezinte proiectele lui de viitor primar. Jurnaliștii sunt deja pe telefoane, pe facebook, unii au ieșit la țigară. Petre, io zic să nu prea le spui proiectele astea, că le iau adversarii și zic că-s ideile lor – îl întrerupe Nistor pe Mărginean. Îi zice clar să n-o mai lălăie, s-o taie, dar Mărginean mai continuă cîteva minute bune. Lumea cască discret.  

În fine. Întrebări dacă aveți – zice Nistor.

Alin Bena, jurnalist: „În momentul de față, statutar, oficial și definitiv, PSD NU ARE UN CANDIDAT LA DEVA, întrucât nu s-a pronunțat statutar, oficial și definitiv CEX-ul, care se va întruni doar marți. De aceea ați spus, la începutul conferinței de presă, că ne prezentați doar un POSIBIL candidat?”

Laurențiu Nistor, președinte PSD Hunedoara: „… Mulțumesc, altă întrebare?

Alin BENA

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *