Oficialitățile vor reevalua purtarea măştii în timpul orelor de sport

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că instituţia pe care o conduce şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport, după ce a primit informări oficiale de la Bruxelles cu privire la modul în care alte ţări gestionează această situaţie. Sorin Cîmpeanu a precizat că majoritatea ţărilor europene nu impun masca la orele de sport.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că a solicitat informaţii oficiale cu privire la purtarea măştii la orele de sport în celelalte ţări europene.„Am cerut o situaţie cu privire la practicile europene – Austria nu solicită, Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia, Finlanda, Suedia – nu solicită. Franţa nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în exterior. (…) Am găsit un singur exemplu în Europa – o regiune în Italia – în care se solicită purtarea măştii în timpul orei, dar decizia este în reevaluare. (…) Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul e explicat că în Luxembourg nu se poartă masca în timpul orei, ci doar de la vestiar până în sala de clasă.Pe baza acestor informaţii, Cîmpeanu a anunţat că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua portul măştii la orele de sport, având în vedre modelul din Luxembourg.

Cîmpeanu a precizat că se va cere şi punctul de vedere al medicilor de medicina sportivă, cei mai în măsură să se pronunţe în această situaţie.

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *